Cégtörténet

TÖRTÉNET

A Sokoró Kft. főbb állomásai

2023

Fémipari részlegünkön új Fiber csőlézer telepítése, új szemcseszóró rendszer telepítése, darupályák bővítése

2023

Az Oldtimer83 bisztó étteremmel bővíti tevékenységét

2022

Pékség vásárlása Gyarmaton

2019

Autóipari beszállítói tevékenység befejezése

2018

Új tevékenység – Oldtimer83 üzemanyag-töltőállomás és kávézó megnyitása Téten

2017

Újabb jelentős technológiai fejlesztés: TRUMPF TruLaser Tube 7000 típusú csőlézervágó berendezés üzembe helyezése

2015

Magyarország legnagyobb HARTFORD megmunkáló központja megérkezik a SOKORÓ Kft.-hez, és megkezdni a munkát

2014

A cég a tevékenységek optimalizálása céljából értékesíti Mezőlaki telephelyét. Így már az összes gyártási tevékenységet a téti telephelyen végezzük.

2012

Új, modern raktárépület épül és folytatódik a nagy értékű gépi beruházás.

2011

Felavatásra kerül az új irodaépület. Nagy értékű gépi beruházások (hegesztő robotok) és a járműpark korszerűsítése folyamatosan zajlik. Kimagaslóan eredményes gazdálkodást mutat a Vállalat.

2010

Folyamatos létszámfelvétel történik a növekvő forgalom miatt. Elkezdődik a TÁMOP képzési projekt.

2009

Megszűnik a kábelgyártás, ami létszám-leépítéssel jár együtt. A piacvesztés, valamint a gazdasági válság negatív hatásait kiküszöbölendő törekvések a korábbi üzleti kapcsolatok bővítésére (Járműipari üzletág), új partnerek felkutatására vonatkoznak. A Vállalat szakképzőhelyi minősítést szerez.

2007

Újabb járműipari együttműködés jön létre üzemanyag vezetékek bérmunkában történő összeszerelésére a Dunakiliti székhelyű Veritas Csatlakozástechnikai Kft-vel. Ebben az üzemben a megrendelő által biztosított célszerszámokkal és berendezésekkel szinte az összes európai nagy autógyárnak előszerelünk üzemanyag szállító, elosztó részegységeket, valamint üzemanyagszűrőket.

2003

Bővül a járműipari tevékenység köre: a motormodul szerelő üzem egyszerűbb technológiát igénylő termékeket gyárt az Audi Hungária Motor Kft. részére.

1997

A vállalat új telephellyel gazdagodik: a Veszprém megyei Mezőlakon a mintegy 40 főnek munkát adó új üzem elsősorban a székhelyen gyártott mezőgazdasági gépek alkatrészeinek gyártására szakosodik, miközben megtörténik az épületek felújítása is. Folyamatos gépi fejlesztések történnek.

1994

92 magánszemély tulajdonába került a gyár. A tulajdonosi struktúra a magánosítás óta csak kis mértékben rendeződik át.

1993

Elkezdődik a telephely fejlesztése. Megépül egy csarnok a DFS Dräxlmaier GmbH-val kötött szerződés alapján Mercedes személygépkocsik kábelkötegeinek bérmunka jellegű gyártására és ezzel párhuzamosan egy másik is, mezőgazdasági gépek gyártásához.

1992

Általános jogutódként megalakul a Sokoró Ipari és Kereskedelmi Kft.

1990

A fordulat éve: a gyár elnyeri önállóságát és állami vállalatként működik tovább. Az új neve: SOKORÓ Mezőgazdasági Gépgyár, Tét.

1986

A kitartó önállósodási törekvések eredményeként a gyáregység gyári rangot kap, de a központhoz kapcsolódó alárendeltségi viszonya megmarad.

1985

Elkezdődik a CARBOROBOT kazánok gyártása és létrejön egy önálló gyártmányfejlesztő csoport, mely fejlesztési tervei alapján a gyár piaci termékeket, közel ötven fajta mezőgazdasági gépet állít elő.

1977

Ismét előtérbe kerül a mezőgépipar: az NDK-beli Fortschritt Kombinat részére E-296 típusú pillangós vágószerkezeteket készítünk, melyből másfél évtized alatt 110.000 db készül el.

1972

Tét bekapcsolódik a nagy országos járműprogramba: az IKARUS, majd a Csepel Autógyár részére 25.000 db autóbuszalvázat gyártunk.

1968

A MEZŐGÉPTRÖSZT létrehozásával megyei vállalati központokat alakítanak ki, így ez évtől a Győri Mezőgép Vállalat 4. Számú Gyáregységeként folytatja munkáját a téti Gépjavító Állomás. Csökken a gépjavítások volumene, elsősorban bérmunkajellegű tevékenységet végzünk.

1962

A téti Gépállomást Gépjavító Állomássá alakítják át, melynek kiemelt feladata a ZETOR erőgépek felújítása, illetve Győr-Sopron megye üzemeinek felújított cseremotorral történő ellátása.

1949

A Társaság jelenlegi székhelyén felavatják a Téti Mezőgazdasági Gépállomást.

Elérhetőségünk

Keressen minket elérhetőségeinken!

9100 Tét, Fő út 8-10.

+36 96 411 011

sokoro@sokoro.hu