Általános

Miért ajánljuk a Sokoró közép-mélylazítót?

  1. Mert kedvező hatással van a talaj vízháztartására.
  2. Mert megszünteti az évek során azonos mélységben és irányban forgatott talajban a kemény, összetömődött rétegeket.

S-melylazito M

A felszínhez közeli, tömör „talp” akadályozza a nedvességforgalmat. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a talajkímélő közép-mélylazításos kezelés után jobb nedvességi értékek jellemzik a termőföldet. Mulcsos talajművelésnél nélkülözhetetlen a talaj 2-3 évenkénti lazítása. A mulcsborítás védelmi funkciója szintén kedvező hatásokkal bír, mert csökkenti a nedvesség-veszteség mértékét a talajban.

Több gyártó talajlazítójával ellentétben a Sokoró közép-mélylazítója a földet lazítja, de nem szellőzteti, mivel nincsenek rajt felső keverőszárnyak, melyek mulcs-művelés során a nedvességmegőrzés szempontjából rendkívül károsak lennének.

A terméket 3 méteres munkaszélességben, 5 lazítókéssel gyártjuk.

A talaj lezárásáról mindegyik változatban egy állítható tarajos henger gondoskodik. A kapatestek anyaga nagy keménységű acél (HARDOX), 55-60 HRC élkefémmel felhegesztve. A kapaszög úgy került kialakításra, hogy a gép 45-50 cm munkamélységig alkalmazható, és ebben a mélységben akár 15 cm-re megemeli és megmozgatja az egész földréteget, így a közép-mélylazítás hatására a talaj kapilláris szerkezete ideálissá válik. A kapahegyek acélöntvényből készültek, speciális mangán-ötvözettel, így a kapák keménysége is eléri az 50 HRC-t.

Műszaki paraméterek

Műszaki adatok S-305T
Szélesség: 3100 mm
Munkaszélesség: 3000 mm
Hosszúság: 2300 mm
Magasság: 1400 mm
Munkamélység: 100-500 mm
Vontatási teljesítmény igény LE-ben: 225 LE
Vontatási teljesítmény igény kW-ban: 167 kW
Max. munkasebesség: 8 km/ h
Tárcsa átmérő/db: 510
Terület teljesítmény: 1,5 ha/h
Tömeg: 1420 kg

Galéria