HÓD-35 kazán

A Sokoró Kft. 2018-as újdonsága a Hód-35 típusú fatüzelésű kazán, melyet melegvíz üzemű fűtési rendszerekhez fejlesztettünk, ezáltal kiválóan alkalmas családi házak, műhelyek, különböző gazdasági épületek, mezőgazdasági épületek, üvegházak központi fűtésére.

hod35

A Hód-35 kazán moduláris felépítésű, tehát a száraz tűztér és a függőleges csöves víztér külön egységet képeznek. A tűztér hőálló elemekből épül fel, ennek külső felülete a huzatszabályzón keresztül beáramló levegőt előhevíti, mely 250-350 °C-on áramlik tovább a tűztérbe, elősegítve a tűzifa pirolízises gazosodását, s ez a különleges, egyedi megoldás magas hőmérsékletű, tökéletes égési folyamatot biztosít. A katalizátor-szerű hőcserélőbe érkező elnyúlt láng ütközés nélkül hosszú utat tud megtenni, s belőle így az összes éghető anyag tökéletesen kiég.

A kiáramló füstgáz az ideális, 180-230 °C hőmérséklet tartományban távozik a füstcsonkon. Ennek köszönhetően sem a kazántesten belül, sem a kéményben nem keletkezik lerakódás, illetve kátrányosodás. Függőleges rendszere öntisztuló, karbantartási igénye minimális.

A készülékre szerelt hőszigetelt burkolat biztosítja, hogy a kazán csekély hőveszteséggel működik.

A gazdaságos és biztonságos üzemeltetés érdekében kis víztérfogatú fűtési rendszerekben javasoljuk puffertároló beépítését.

SFK kazán


A fatüzelésű fűtőberendezés ideális választás családi házak, vállalkozások, fóliasátrak, stb. kényelmes, energiatakarékos és környezetkímélő fűtésére, valamint haszon-melegvíz előállítására is

sfkkazn

sfkretuslt

Műszaki adatok: SFK kazán
Víztér térfogatfogat: 123 dm
Felső tűztér térfogat: 140 dm
Alsó tűztér térfogat: 90 dm
Fűtő felület: 2,92 dm
Felső tűztér hossza: 570 mm
Maximális fahasáb hossza: 550 mm
Elmenő/visszatérő csőcsonk: G6/4 "
Huzatszabályozó: G3/4"
Hűtőspirál: G1/2"
Névleges tömeg kb.: 350 kg
Ajtó mérete: 550 x 350 mm
Névleges teljesítmény: 35 kW
Névleges hatásfok kb.: 87-90%
Max égési idő: kb. 7h
Égési idő max. teljesítménnyel: kb. 3,5 h
Füstgáz hőmérséklete maximális teljesítménnyel: kb 230 C
Szükséges áramforrás: 230 V DC
Ventillátor: 35 W
Szigetelés: 25 mm vastag üveggyapot
Maximális víznyomás: 2,5 bar

VideóGaléria

Dokumentumok

Hod-35_1

Hod-35 2

sfk66

sfk2